söndag 19 januari 2014

Loftet.

Så har jag äntligen fått upp klädselbrädor i lofttaket. Loftet i anslutning till biblioteket har länge fungerat som ett rent skräputrymme och som en tillflykt för katterna när Norton blir alltför kärvänlig mot dem. Nu tänkte vi i alla fall att vi skulle få lite fason på det utrymmet. Jag gjorde ett par stabila staket med enkla kryss halvt i halvt. Den rödbruna kulören är en blandning av bränd umbra och bränd terra.


Vi har ännu inte riktigt bestämt oss för hur vi skall använda loftet. Sovloft, förvaring eller kanske rent av bara som ett trumpodium? Man bör kanske försöka göra en seriösare trappa än den gamla trappstegen om man tänker sig att frekventera loftet i större utsträckning. Man skall kanske göra ett master sovloft? Då kan man ju göra gästrum i det nuvarande sovrummet och ett badrum i det nuvarande gästrummet.

Så är det hela tiden; man gör något i ena änden av huset och det får dominoliknande effekter på helt andra ställen. Det är lite det som är charmen med ett sådant här livsprojekt. Huset ställer sina egna villkor och berättar för oss vad vi skall göra härnäst. Inget är ristat i sten och det kommer (förhoppningsvis) aldrig att bli helt färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar