lördag 19 april 2014

Långfredag på Österlen.

På långfredagen begav vi oss österut. Vi startade tidigt, såpass tidigt att vi hoppade över det annars så nödvändiga livselixiret benämnt morgonkaffe. Halvvägs stannade vi till i en skogsdunge för att inmundiga det medhavda kaffet och färdigbredda mackor. (För att travestera Torsson-låten "Konsum") Sällan har en kopp kaffe på ett pick-upflak smakat så bra.


Första anhalt var Degeberga där det pågick veteranmarknad. När den väl var exekverad kollade vi in den samling av gamla byggnader som finns i hembygdsparken intill.





Nästa mål var Blåherremölla inte långt därifrån. Möllan ligger mycket pittoreskt i en dalgång där den porlande Julebodaån glittrande slingrar sig fram. Kaffe och våfflor serverades i solskenet.







Sista anhalt var Brösarp ett stenkast från Blåherremölla. Här bytte vi kaffe- och våffeldoft mot aromen av stenkol och smörjolja.





Det blev en mycket lyckad dag i vackert vårväder. God mat, byggnadsvård, korsvirkeshus, bålehus, gamla motordelar, musik, teknikhistoria, trevliga möten, naturupplevelser, gott kaffe. En dag att minnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar